A + A = A -
ورود کاربر     
 + ثبت نام

ورود





ورود خودکار

واژه رمز را فراموش کرده‌اید؟
عضو شوید

افراد آنلاين

4 کاربر در سایت حاضرند (2 کاربر در حال بازدید از درباره ما هستند.)

کاربر: 0
میهمان: 4

ادامه...
خانه >> اندازه گیری پروتئین خام قابل هضم - درباره ما

اندازه گیری پروتئین خام قابل هضم

جهت اندازه گیری پروتئین خام قابل هضم ابتدا پروتئین ماده خوراکی توسط آنزیم پپسین به مدت 16 ساعت هضم گردیده و پس از کسر میزان پروتئین خام بقایای غیر قابل هضم فیلتر شده از کل پروتئین خام درصد ان محاسبه میشود.

1- دستگاه(agitator)

2- سیستم کلدال

3- صافی فایبر گلاس یا کاغذ صافی واتمن شماره1

4- ترازوی حساس

5- ظروف درب دار ، ویال های 200 میلی لیتری

6- قیف بوختر

7- ارلن و پمپ خلاء

8- محلول پپسین:  محلول 2 درصد پپسین در اسید کلریدریک نرمال در یک لیتر آب مقطر جهت حل شدن کامل پپسین محلول را تا دمای 45 الی 42 درجه سانتیگراد گرم می کنند.
9- استن خالص
تعیین پروتئین قابل هضم در سه مرحله هضم- فیلتراسیون و اندازه گیری پروتئین خام صورت می پذیرد.مرحله هضم پپسین

1- مقدار یک گرم نمونه خشک بدون چربی را در ظرف شیشه ای درب دار 200 میلی لیتری و مقدار 150 میلی لیتر از محلول پپسین را اضافه می کنند بطوریکه تمام ذرات ماده خوراک در محلول غوطه ور شود.
2- ظرف را به مدت 16 ساعت در دستگاه هم زن مغناطیسی agitator با سرعت 15 دور در دقیقه با دمای 45 درجه سانتیگراد قرار می دهند.
مرحله فیلتراسیون
1- در صورت عدم دسترسی به صافی فایبر گلاس یک عدد کاغذ صافی واتمن شماره 1 را توزین کرده وپس از مرطوب کردن روی قیف بوخنر متصل به ارلن و پمپ خلائ قرار می دهند بطوریکه کاغذ صافی به ارتفاع 2 سانتیمتر به دیواره قیف چسبیده باشد.
2- محتویات ظرف را به طور کامل و به ارامی روی کاغذ صافی تخلیه کرده ابتدا یک بار با اب مقطر گرم سپس دوبار با 15 میلی لیتر استن شستشو می دهند.
3- کاغذ صافی را به همراه بقایای پشت ان به مدت 30 دقیقه در دمای 110 درجه سانتیگراد اون قرار می دهند تا خشک شود.
4- پس از خشک شدن وزن کاغذ صافی را به همراه بقایا تعیین می نمایند.

مرحله اندازه گیری پروتئین خام

1- ابتدا مطابق روش کلدال میزان پروتئین خام یک گرم ماده خوراکی را تعیین می کنند.
2- بقایای پشت کاغذ صافی را با استفاده از کاردک یا 20 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ به داخل بالن کلدال ریخته و مطابق روش کلدال میزان پروتیین خام را اندازه گیری می نمایند.

انتخاب زبان